Staţiuni

Aproape in orice judet din regiunea de nord-est a Romaniei se vor putea gasi statiuni turistice, de agrement sau balmeoclimaterice. Majoritatea statiunilor din aceasta regiune isi pot primi turistii tot timpul anului, unele fiind recomandate si pentru sporturile de iarna.

In judetul Iasi exista doua statiuni care pot fi pe placul oricui doreste sa se relaxaze sau vrea sa-si imbunatateasca sanatatea prin intermediul tratamentelor balneare. Statiunea Nicolina este recomandata turistilor care cauta o oaza de liniste si de relaxare, dar mai ales celor care sufera de o serie de afectiuni. Desigur, cel mai important atu al localitatii este apa ce poseda calitati terapeutice deosebite si recunoscute in tratamentul de specialitate. Strunga este o alta statiune balneoclimaterica din judetul Iasi, consacrata pentru izvoarele sale vindecatoare.

Bacaul are una dintre cele mai cunoscute statiuni turistice si balneare din Moldova. Este vorba despre Slanic Moldova, oras situat la o distanta de 84 de kilometri de municipiul Bacau, intr-o regiune superba, la altitudinea de peste 500 de metri. Statiunea nu este sezoniera, ceea ce o face la fel de cautata in toate cele patru anotimpuri. Avand in vedere ca primele izvoare (ce acopera o gama foarte larga de proprietati terapeutice) au fost descoperite si omologate inca din 1800, Slanic Moldova a devenit o marca de neegalat in tratamentele naturiste.

Situat la o distanta de 33 de kilometri de Municipiul Suceava, orasul Gura Humorului si-a dobanit renumele de statiune climaterica dupa 1850. Gura Humorului este detinatia preferata de turistii care doresc sa se relaxeze beneficiind de aerul foarte pur din aceasta zona si despre care se spune ca ar avea adevarate efecte benefice pentru sistemul nervos. Tot in Suceava insa exista si celebra Vatra Dornei, o statiune complexa in care turistii pot combina activitatile pur terapeutice cu cele de agrement. Vatra Dornei este unul dintre locurile preferate de turistii activi, practicanti de sporturi montane, inclusiv ciclism montan sau riverrafting. In plus, in sezonul rece, in Vatra Dornei sunt amenajate mai multe partii pentru schiorii amatori, dar si o partie dedicata celor care prefera schi fond.

Durau, Oglinzi si Baltatesti sunt trei dintre cele mai importante statiuni turistice din judetul Neamt. Fiecare ofera clientilor posibilitati diverse de relaxare si petrecere a timpului liber. Statiunea Baltatesti, situata la 34 de kilometri de Piata Neamt, este cunoscuta pentru climatul sau lipsit de temperaturi excesive si pentru paleta extrem de bogata de servicii terapeutice. Turistii cazati in statiunea Baltatesti pot organiza mini excursii la manastirile Agapia si Varatec, care se afla in apropiere, pot vizita Humulestiul, respectiv casa memoriala Ion Creanga, dar si Cetatea Neamt.

La doar 3 kilometri de Targu Neamt, statiunea Oglinzi se afla, la modul propriu, in mijocul padurii, ceea ce face ca locul sa asigure turistilor acea liniste aproape terapeutica. La acest amanunt important se adauga, desigur, efectul de necontestat al tratamentelor specifice si care sunt bazate pe calitatile curative deosebite ale apei din regiune.
Dintre toate statiunile prezente in judetul Neamt, statiunea Durau se afla la cea mai mare altitudine – aproape 800 de metri. Statiunea difera de celelalte din judet, mai ales prin prisma faptului ca turistii care ajung aici au la dispozitie multe posibilitati de distractie si de relaxare. Si pentru ca fauna de aici este foarte bogata, statiunea este extrem de cautata pentru vanatoare.

Baile Dranceni este o statiune din judetul Vaslui recomandata in special persoanelor cu afectiuni reumatice. Situata in comuna cu acelasi nume, statiunea se afla la 75 de kilometri de municipiul Vaslui si este cautata pentru apele sale minerale cu efect terapeutic, pentru tratamentul prin bai calde, dar si pentru bioclimatul benefic sanatatii.

Newsletter

Loading...Loading...