Organizare vacanţă/călătorie

Una dintre cele mai spectaculoase zone din tara noastra, regiunea de Nord-Est a Romaniei este, cu siguranta, o destinatie de vacanta ce nu trebuie ratata. Presarata cu monumente istorice de o valoare si frumusete inestimabile, scaldata de apele raurilor Siret si Bistrita si marginita de raul Prut, zona de Nord-Est merita vizitata indiferent de anotimp.

O vacanta in regiunea de Nord-Est a tarii este o experienta inedita, un periplu printre traditiile si obiceiurile locului, cat si o oportunitate de a admira un peisaj uimitor si de a face o incursiune in trecutul teritoriului romanesc.

Turistii interesati de o vacanta, fie si de o scurta calatorie, in zona de Nord-Est a Romaniei, pot opta pentru o vizita in principalele orase din regiune sau pentru localitatile cu statut de obiectiv turistic ori chiar pentru o combinatie intre cele doua. Cazarea in zona, in functie de atractiile vizitate, include sederea la hoteluri, moteluri, pensiuni, vile, particulari sau chiar manastiri.

In judetul Bacau, principalele regiuni turistice sunt Slanic Moldova, Targu Ocna, Poiana Sarata si Poiana Uzului, dar si municipiul resedinta, orasul Bacau. Judetul Bacau este renumit pentru peisajul sau variat, statiunile balneare si monumentele sale, istorice sau de arta.

Statiunea balneoclimaterica Slanic Moldova este una dintre principalele atractii ale judetului Bacau, fiind renumita pentru izvoarele sale minerale. O vacanta in Slanic Moldova trebuie sa includa, asadar, vizitarea zonei izvoarelor minerale, dar si a parcului ori a cheilor si a cascadei din oras, ultimele doua facand parte in traseul „300 de scari”.

In ceea ce priveste cazarea, Slanic Moldova iti ofera posibilitatea de a sta la hoteluri de doua pana la patru stele (Hotel Coroana 4*, Hotel Flora, 2*, Hotel Euro Vacanta 3*, Hotel Dobru 3*), vile, pensiuni sau particulari. Preturile variaza intre cateva zeci de lei pana la cateva sute.

O masa gustoasa poate fi servita la unul dintre restaurantele orasului, printre care se numara Crama Voinicului, Mudirul Rosu, Slanic, Expres, la pizzeriile Stefanel si Select sau Pastravaria Slanic Moldova.

Judetul Iasi, cu un bogat patrimoniu cultural si artistic, este o alta destinatie ideala de vacanta. Turistul ajuns in zona nu trebuie sa rateze vizita in municipiul Iasi, cat si calatoria la rezervatiile si izvoarele de la Repedea ori podgoriile de la Cotnari. Cazarea in orasul Iasi, capitala Moldovei, se poate realiza la preturi cuprinse intre circa 75 lei si 300 lei pe noapte, in vile, pensiuni ori hoteluri.

Judetul Suceava este presarat cu manastiri, oferind turistului si posibilitatea de a practica sporturi de iarna, vanatoare ori pescuit. O regiune cu parfum de legenda, zona Dornei cuprinde vestitele manastiri Voronet, Humor, Moldovita, Sucevita, Dragomirna si Putna. Cazarea in zona se poate face in incinta manastirilor, la pensiuni ori particulari. Accesul este facilitat de cei peste 1000 km de drumuri nationale, cat si de cei 430 km de cale ferata.

Judetul Neamt este o alta regiune din Nord-Est tarii care se lauda cu o priveliste deosebita si atractii turistice numeroase. Printre cele mai importante puncte de atractie se numara orasele Piatra Neamt si Targu Neamt, statiunile balneare Baltatesti si Oglinzi, statiunea Durau si impresionantele manastiri Neamt, Agapia, Secu ori Varatec.

In ceea ce priveste posibilitatea de cazare, judetul Neamt dispune de 15 hoteluri, 120 pensiuni si 50 cabane.

Judetul Botosani abunda, la randul sau, in destinatii de vacanta, avand un potential turistic ridicat. Presarat cu edificii religioase, dintre care amintim Biserica Sf. Nicolae, Biserica armeneasca, Manastirea Agafton sau Manastirea Cosula, judetul Botosani dispune si de rezervatii si monumente ale naturii, cum ar fi padurile Ciornohol sau Vorona, cat si Turbaria Dersca. Tot in judetul Botosani se afla si localitatea Cucuteni, locul in care au fost descoperite asezari omenesti datand din paleolitic.

O vacanta in orasul Botosani poate presupune cazarea la hoteluri, pensiuni ori particulari, la preturi mici, ce pornesc de la circa 50 lei/noapte si ajung la aproximativ 170 lei/noapte.

Judetul Vaslui nu este la fel de bogat in atractii turistice, in comparatie cu celelalte zone din regiunea de Nord-Est a tarii, insa se mandreste cu locuri si monumente istorice, etnografie si arta populara deosebite. In municipiul Vaslui pot fi vizitate ruinele Curtii Domnesti si Biserica Sf. Ioan, cat si complexul monumental de la Podul Inalt, aflat in apropierea orasului. O alta destinatie turistica importanta din judetul Vaslui este orasul Husi, recunoscut pentru podgoriile sale si calitatea vinurilor produse. Nu trebuie uitat nici Castelul Mavrocordat, construit la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Turistii interesati sa viziteze judetul Vaslui pentru a se bucura de atractiile sale au la dispozitie transportul feroviar, cat si pe cel rutier, pe drumul national DN24 si drumul european E 20. Cazarea in orasul Vaslui se face la hoteluri, moteluri, vile ori pensiuni.

Newsletter

Loading...Loading...