Suceava

Vama (centru etnografic)

print
Vama
Localitate:
Vama

Obiectiv:
Elemente de folclor şi artă populară

Etichete:

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

O parte din traiul strabunilor si modul prin care isi exteriorizau trairile artistice pot fi descoperite in comuna suceveana Vama.

 

Cei care vor calca “pragul” acestei localitati, din judetul Suceava, vor avea ocazia sa viziteze expozitiile de sculptura in lemn sau atelierul de incondeiat oua.

 

Pentru a ajunge la centrul etnografic din Vama trebuie sa cautati pe harta Suceava, Gura Humorului sau Campulung Moldovenesc. Drumul de acces este E85, recent reabilitat, drept urmare soferii nu vor intampina dificultati.
Odata ajunsi acolo veti fi placut impresionati de peisaj de munte, inconjurat de paduri, dar si de aerul curat.

 

Denumirea localitatii vine din trecut pentru ca aici era hotarul dintre Moldova si Maramures, insa intre timp ea se afla in Bucovina, tinut cunoscut pentru manastirile sale.

 

Aici turistii vor putea admira sculpturile in lemn care au forme de icoane, portrete sau infatiseaza pur si simplu scene din viata de zi cu zi. Daca treceti prin Vama nu trebuie sa ratati atelierul de incondeiat oua, unde maestrii sunt recunoscuti pentru tehnica de a aplica sase straturi, din condeiul special, pe coaja delicata a oualor.

 

La localnici puteti vedea costumele populare, unele fiind chiar mostenite de la bunici, iar altele fiind recent confectionate. In timpul weekendului se organizeaza piata pentru crescatorii de animale, dar se comercializeaza si produse animale.

 

Pe timpul verii veti putea cumpara fructe de padure de la copiii care stau pe marginea drumului, bucurosi ca astfel isi pot castiga banii de buzunar.

 

Tot in comuna Vama puteti sa va relaxati la centrul de recuperare din zona. Cladirea centrului a fost construita pe munte, la doar cativa metri de poalele padurii, asa ca veti putea profita de aer curat, mancare sanatoasa si veti putea face drumetii.

 

De asemenea puteti alege pentru cazare pensiunile din zona, care satisfac toate gusturile clientilor: de la patru pana la o singura stea. Pentru cei piosi sau interesati de cele “sfinte” se pot vizita manastirile Moldovita si Voronet, sau cea de la Gura Humorului, care se afla la cativa kilometri distanta de Vama.

 

Tot in apropiere se afla si varful Rarau, trebuie doar sa mergeti 20 si ceva de kilometri pana la Campulung Moldovenesc. Puteti opta si pentru centrul de recreere de la Gura Humorului, asa ca oportunitatile sunt variate pentru toate gusturile si varstele.

 

Localitatea Vama este un punct turistic din Romania pe care nu trebuie sa il ratati.

 

 

Imagini din Vama (centru etnografic)


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

Leave a Reply

 

Newsletter

Loading...Loading...