Bacău

Valea Uzului

print
Valea Uzului
Localitate:
12 km Dărmăneşti

Obiectiv:
Peisaje

Etichete:

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

Valea Uzului este considerata una dintre cele mai frumoase zone turistice din judetul Bacau, apartinand de orasul Darmanesti, dar, potrivit celor care s-au incumetat sa o bata, cu masina sau piciorul, ea se afla in paragina de mai multi ani pentru ca nu exista apa potabila si curent electric.

 

Raul Uz care strabate valea este o apa repede de munte. Omul i-a pus opreliste in cale si astfel a aparut alta atractie a vaii – Lacul de acumulare Poiana Uzului, care face parte din Rezervatia Naturala Nemira.

 

Cu echipamentul de acasa te poti bucura de drumetii, alpinism, camping, parapanta, plimbari cu ATV, mountain biking, photo hunting, pescuit si vanatoare.

 

Intinderea de apa de la Poiana Uzului aflata langa localitatea Salatruc a fost dezvoltata pentru a pune in valoare potentialul hidroenergetic al zonei. In plus, lacul asigura si alimentarea cu apa pentru satele invecinate.

 

Lacul a inceput sa se formeze in 1972, in spatele barajului inalt de 80 metri. Lung de aproape cinci kilometri, lacul se afla la 500 de metri altitudine fata de vale. Adancimea maxima masurata atinge 75 de metri.

 

In acest lac pitoresc traiesc mai multe specii de peste, asa incat este un loc ideal pentru amatorii de pescuit. Se plateste o taxa ca sa stai pe balta si sa iti incerci norocul, dar pasionatii nu vor regreta pentru ca pestele trage bine.

 

Ca informatie utila, malul stang este bolovanos si nu e recomandat pentru excursii sau pescuit in familie, fiind pericol de accidente pentru copii.

 

Pescarii pasionati sustin ca Valea Uzului este n loc unde poti sa stati o saptamana si sa pescuiesti in toate felurile fara sa te plictisesti. Lacul are caras, stiuca, pastravi.

 

Daca pescuitul nu e punctul vostru forte, va puteti incumeta sa parcurgeti unele dintre traseele montane care ofera privelisti spectaculoase.

 

Iata cateva trasee spre Muntii Ciucului: Podul de Piatra – Darmanesti, Podul de Piatra – Valea Uzului (sat), Lacul Poiana Uzului – Cascada Nasolea Mare, Lacul Poiana Uzului – Varful Obcina Laposu, Lacul Poiana Uzului – Varful Muierusu.

 

Mai puteti urca si in masivul Nemira pe una dintre aceste rute: Lacul Poaia Uzului – Varful Fantanii – Lemnia (sat), Lacul Poaia Uzului – Varful Nemira Mare, Lacul Poaia Uzului – Rezervatia Nemira, de unde incep numeroase alte trasee, Lacul Poiana Uzului – Varful Farcu, Lacul Balatau, amonte – Rezervatia Nemira.

 

Valea Uzului este subexploatata turistic. In general vin in aceasta zona doar locuitori din apropiere care stiu de frumusetile ei din auzite.

 

Locurile de cazare pentru turisti sunt putine si aparute dupa Revolutie, iar drumul este un test de stres pentru masini si soferi.

 

 

Imagini din Valea Uzului


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

Leave a Reply

 

Newsletter

Loading...Loading...