Neamţ

Staţiunea Durău

print
Statiunea Durau
Localitate:
Durău

Obiectiv:
Obiective balneoclimaterice

Etichete:

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

Statiunea Durau din judetul Neamt este o oaza de civilizatie in salbaticia Masivului Ceahlau.

 
Localitatea este situata la 800 metri altitudine si apartine administrativ de comuna Ceahlau, care este cam la sase kilometri distanta.

 
Tot ca element de localizare, statiunea este la noua kilometri de lacul de acumulare Izvorul Muntelui, cunoscut si ca Lacul Bicaz, intr-o poiana de la poalele Muntilor Ceahlau.

 
Poti merge la Durau daca esti pasionat de sporturile de iarna, aici existand partia de schi Poiana Soarelui, ideala pentru sanius si schi, atat pentru incepatori, cat si pentru avansati. Exista si teleschi pe aceasta partie, care urca pe o distanta de 350 de metri.

 
La Durau poti veni insa si vara, daca ai nevoie doar de odihna si eventual tratament. Clima specific montana, dar si aerul lipsit de alergeni si ozonat sunt perfecte pentru cei care vor sa scape de vreo anemie, nevroza astenica sau, pur si simplu, simt nevoia de a se reface dupa un examen greu sau un efort fizic prelungit.

 
Statiunii Durau i se mai spune si ,,Paradisul Vanatorilor” pentru ca in padurile din zona sunt organizate vanatori de cerbi, ursi si mistreti, asta daca sunteti fani ai acestui gen de distractie criminala.

 
Pentru iubitorii muntelui, de la Durau, se poate pleca in drumetii spre Varful Ocolasu Mare – 1907 m si Varful Toaca – 1904 m. Pe unul din traseele care urca muntele Ceahlau, turistii pot admira cascada Duruitoarea, cu un impresionant jet de apa si zgomot asurzitor. Pe platoul Ceahlaului s-a construit dupa 1990 si un schit. Cum masivul este arie protejata, platesti taxa de intrare in Parcul National Ceahlau – 5 lei.

 

Alt obiectiv interesant in zona este Rezervatia naturala de zimbri Ceahlau, situata pe valea Bistritei.
Fiind in inima Moldovei, pornind din statiunea Durau se poate face si turism ecumenic. In apropiere se afla manastiri celebre: Secu, Neamt, Varatec si Agapia. In plus, chiar in statiune este o bisericuta pictata de celebrul Nicolae Tonitza, cat si o manastire ridicata dupa Revolutie, unde turistii se pot relaxa intr-o gradina superba, plina de trandafiri.

 
Statiunea Durau este una tipica romaneasca, unde pensiunile noi de trei si patru stele se imbina cum numai la noi se poate cu cele gri tipic comuniste. In plus, exista cabane rustice din lemn, restaurante si baruri, saune si terenuri de sport. Practic este satisfacut orice gen de turist.

 
Despre preturi de cazare sau masa, acestea difera in functie de pretentii – gasesti camere si la 100 de lei, dar si la 250.
Poti ajunge la Durau pe DN 15 (Turda-Tg.Mures-Piatra Neamt-Bacau) cu derivatie pe DJ 155 F din Bistricioara (16 km) sau de la Bicaz-baraj (28 km).

 

Imagini din Staţiunea Durău


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

One Response to “Staţiunea Durău”

  1. sergiu says:

    wonderful…..as dori sa stiu daca se poate cum se numeste melodia de pe fundal

Leave a Reply

 

Newsletter

Loading...Loading...