Suceava

Salina Cacica

print
Salina Cacica
Localitate:
Cacica

Obiectiv:
Zăcăminte minerale

Etichete:

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

Salina Cacica se afla in localitatea cu acelasi nume din judetul Suceava.

 

Zacamintele de sare de aici au fost descoperite cu peste doua sute de ani in urma si habsburgii au fost cei care au inceput exploatarea acestora in 1798.

 

Galeriile care se afla in perfecta stare si astazi in ciuda varstei seculare au fost sapate doar manual, fara niciun utilaj, de muncitori adusi fortat din tot imperiul.

 

In subteran se afla peste 8.000 de galerii armate cu lemn.

 

Acum salina nu mai este functional in scop industrial, insa aici s-a amenajat un muzeu subteran unic prin faptul ca se afla la zeci de metri adancime.

 

Autoritatile spera sa transforme salina intr-o destinatie a circuitului turistic balnear.

 

Daca aveti astm sau alte probleme respiratorii, este recomandata o sesiune de miscare in sala de sport situata la 75 de metri adancime.

 

Pentru toti turistii fara frica de intuneric sau claustrofobie este frumos de vizitat lacul cu apa sarata aflat la 33 de metri adancime, intindere de apa unica in tara noastra. Acest lac a fost sapat de mineri cu mainile goale in stanca, iar acum turistii se pot plimba pe el cu barca.

 

Pe vremuri in sala de festivitati a salinei se organizau petreceri si chiar baluri pentru ca spatiul o permite. „Salonul principal” are 24 de metri lungime si 12 inaltime. Inedite sunt cele trei balcoane sapate in sare, aflate la capetele salii.

 

La salina Cacica mai puteti vedea si capela romano-catolica Sfanta Varvara si capela ortodoxa.

 

Pentru a vizita lacasul de cult romano-catolic trebuie sa coborati aproape 200 de trepte care va poarta ca peste 20 de metri adancime. Aceasta capela a fost construita cu doua sute de ani in urma pentru mineri, sa aiba un loc unde sa se roage inainte si dupa terminarea lucrului, stiindu-se ca acesti muncitori sunt foarte credinciosi. Capela poate fi lejer considerata o biserica in toata puterea cuvantului pentru ca are altar sculptat in sare, icoane, candelabru si chiar un balcon pentru cor.

 

In decembrie, de Sf. Varvara, patroana capelei, se face slujba aici si copiii localnicilor fac spectacole populare.

 

Capela ortodoxa este mai noua si a fost construita la o adancime mai mare si are pe pereti basoreliefuri sculptate in stanca de sare. Modelele sunt copiate dupa unele dintr-o salina din Polonia.

 

Ca sa imbine gusturile a cati mai multi turisti, in apropierea salinei Cacica a fost amenajat un strand si o piscina acoperita cu apa sarata, la care puteti veni atat pentru relaxare, cat si pentru tratarea unor boli precum reumatismul sau leziuni osoase.

 

 

Imagini din Salina Cacica


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

Leave a Reply

 

Newsletter

Loading...Loading...