Suceava

Rezervaţie floristică Bosanci

print
Rezervatia floristica Bosanci
Localitate:
Bosanci

Obiectiv:
Rezervaţii naturale

Etichete:

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

Rezervatia floristica „Fâneţele seculare de la Ponoare” este situată la 9 km sud de Suceava, în dreptul satului Cumpărătura (comuna Bosanci), la un km de şoseaua europeană E85 care duce spre Fălticeni, ocupând un fânat pe dealul Strâmbu.

 

 

Zona rezervaţiei este caracterizată printr-o climă temperată, cu temperatură medie anuală de 8 grade Celsius. Iernile sunt aspre, temperatura coborand uneori sub -30 grade Celsius, verile relativ călduroase, media lunii iulie fiind de 20 grade Celsius.

 

 

Rezervatia floristica are o suprafata de circa 24,50 ha unde se intalnesc foarte multe specii ocrotite, diversitatea lor facand din aceasta rezervatie una dintre cele mai importante din punct de vedere ştiinţific.

 

 

Enumeram doar cateva dintre ele: stanjenelul siberian, frasinelul, ruscuţa de primăvară, bulbuci, degetarul, pălămida, galbinaria, inul sălbatic, ferigă de mlaştină, şopârliţă albă.

 

 

Potrivit unor cercetari ce au fost întreprinse pe baza profilului de sol pe acest amplasament a existat o vegetatie formata din molid si pin, alternând cu ulm, gorun, tei si carpen.

 

 

In perimetrul rezervatiei se afla o casa laborator unde sunt herbarizate circa 400 de specii provenite din fânetele ocrotite de la Ponoare. Cu ajutorul acesteia s-au efectuat studii botanice si analize ce au dus la concluzii deosebite referitoare la alternanta florei din zona.

 

 

Rezervatia a fost studiata de specialisti din Polonia, Franta, Cehia, Slovacia, Anglia, Egipt, dar si din România.

 

 

Si fauna din Rezervatia floristica de la Bosanci este deosebit de bogata, specifica specifică zonei colinare.

 

 

Astfel, puteti intalni fazanul, care a migrat in 1973 din padurea Mihoveni, de la o distanta de peste 25 km. De asemenea, rezervatia ofera loc de odihna pentru berzele albe care se afla în partea de la nord spre sud, în lunile august-septembrie.

 

 

In rezervatia floristica „Fâneţele seculare de la Ponoare” au fost descoperite si 10 noi specii de fluturi.

 

 

Imagini din Rezervaţie floristică Bosanci


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

2 Responses to “Rezervaţie floristică Bosanci”

  1. eugenia says:

    Era frumos daca aminteati si de rezervatia de la Frumoasa-Moara.Are multe in comun cu cea de la Bosanci dar are si citeva deosebiri.

Leave a Reply

 

Newsletter

Loading...Loading...