Suceava

Rezervaţia Ineu-Lala

print
Rezervatia Ineu-Lala
Localitate:
Parcul Naţional Munţii Rodnei

Obiectiv:
Rezervaţii naturale

Etichete:

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

Exista doua trasee turistice principale, care sunt inaccesibile iarna. Primul traseu este Comuna Rodna – Valea Vinului – izvorul Bailor – Vf. Curatel – Saua cu Lac – Vf. Ineu. Cel de-al doilea este: Comuna Rodna – Varful Capul Benesului – Muntele Curatel – Saua cu Lac – Valea Lala – Gura Lalei.

 

Pentru a atrage mai multi turisti, Administratia Parcului National Muntii Rodnei organizeaza in aceasta zona o drumetie de o zi pe varful Ineu si in jurul Lacului Lala, excursie la care participa, anual, sute de turisti, din tara si din strainatate.

 

Varful Ineu este cel de-al doilea ca inaltime din Muntii Rodnei, cu o altitudinea de 2.279 de metri. Caile de acces catre Varful Ineu sunt DN 17 D – Rodna, Bistrita Nasaud, Sant, iar catre Valea Blaznei  se ajunge pe un drum forestier.  Se merge pe jos, pe traseul semnalizat cu cruce albastra catre Varful Rosu, Varful Ineut, iar apoi Varful Ineu.

 

Din saua Ineului se coboara la lacurile glaciare Lacul Lala Mic si Lacul Lala Mare. Cele doua lacuri sunt localizate la o altitudine de 1.815 metri si au adancimi de aproximativ jumatate de metru. In ele se poate pescui, in special pastrav indigen si curcubeu.

 

Lacul Lala Mare este cel mai extins lac glaciar din Muntii Rodnei, el intinzandu-se pe o suprafata de 5637 de metri. Este considerat unul dintre cele mai frumoase lacuri glaciare din Romania. Din lacul Lala Mic izvoraste raul Lala care se varsa in Lala Mare.

 

Parcul Naţional Munţii Rodnei a fost desemnat internaţional ca Rezervaţie a Biosferei de către Comitetul UNESCO “Omul şi Biosfera”.

 

Printre plantele ocrotite se numara: tisa, zada, bujorul de munte, zâmbru, floarea de colţ, angelica, narcisa, bulbuci de munte, crucea voinicului, ghinţură galbenă, laleaua pestriţă etc.

 

Printre animalele ocrotite se numara: capra neagră, marmota, ursul carpatin, râsul, acvila de stâncă, acvila mică, ciuful pitic, buha, cucuveaua, barza albă, stârcul cenuşiu, corbul, cocoşul de munte, cocoşul de mesteacăn.

 

 

Imagini din Rezervaţia Ineu-Lala


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

Leave a Reply

 

Newsletter

Loading...Loading...