Suceava

Prisaca Dornei

print
Prisaca Dornei
Localitate:
Prisaca Dornei

Obiectiv:
Lacuri şi baraje

Etichete:

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

Pastravaria Prisaca Dornei este una dintre cele mai mari din tara noastra si a fost amenajata la 12 kilometri de Campulung Moldovenesc, in judetul Suceava. Prisaca Dornei face parte din comuna Vama din judetul Suceava.

 

Bucovina este raiul pastravului si, de aceea, se gasesc mai multe pastravarii, care sunt detinute de proprietari privati sau firme din zona. Astfel, doar in zona Campulung Moldovenesc, exista trei crescatorii de acest gen: cea de la Prisaca Dornei, plus inca doua la Campulung si Valea Putnei.

 

Printre obiectivele turistice din localitate se numara biserica “Inaltarea Sfintei Cruci”, o biserica romano-catolica care si-a celebrat centenarul in 2011.

 

Crescatorii de pesti de la Valea Putnei, Brodina si Prisaca Dornei nu au ca unic scop profitul obtinut din vanzarea de pastrav. Ei se preocupa si sa repopuleze apele zonei cu specii valoroase.

 

In aceste locuri, pastravariile fac parte din structuri complexe, cu pensiuni si restaurante. Deci pestele se poate si manca, dar si prinde. Si daca prinsul nu este suficient, unii proprietari te vor lasa chiar sa participi la pregatirea pastravului.

 

Dupa cum veti afla daca veti merge in aceste pitoresti imprejurimi, multe sunt bunatatile care se pot pregati cu nobilul pastrav. De exemplu, pastrav trecut prin faina si rumenit cu unt, cu garnitura de mamaliga si mujdei cu busuioc. La fel de gustos este si pastravul cu smantana acrisoara, cel cu ciuperci sau in saramura.

 

Dintre toate retetele cu pastrav, de niciuna nu sunt atat de mandri localnicii ca de pastravul afumat, pastrat in „cobza”. Pe scurt, reteta spune ca pestii bine curatati si uscati se afuma printr-o metoda speciala, iar dupa afumare, cand pastravii au devenit aurii, se asaza intre straturi de crengi de brad, care se leaga cu fasii de coaja de rachita, in forma de cobza. Acestea pot fi pastrate mai multe zile, in locuri racoroase si bine aerisite, dar nu la frigider, iar pestii capata un gust special.

 

In afara de aventurile pescaresti si vanatoresti, poti sa profiti de peisaje si prin drumetii sau alte activitati turistice precum vizite la numeroasele manastiri din apropiere, alpinism sau, pe timp de iarna, chiar schiat.

 

In zona exista numeroase pensiuni si moteluri, cu preturi cuprinse intre 60 si 150 lei/zi, pentru o camera dubla.

 

 

Imagini din Prisaca Dornei


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

Leave a Reply

 

Newsletter

Loading...Loading...