Neamţ

Poiana Teiului

print
Poiana Teiului
Localitate:
Poiana Teiului

Obiectiv:
Peisaje

Etichete:

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

Comuna Poiana Teiului este o asezare tipic montana, situata in partea de nord-vest a judetului Neamt, pe cursul inferior al raului Bistrita. Localitatea se mandreste ca a primit indicatorul de sat european.

 

DN 15 B urmeaza cursul vaii, iar la extremitatea nordica a lacului Bicaz acest drum se intersecteaza cu DN 17 B, constituind un adevarat nod de legatura intre cele trei provincii istorice: Ardeal-Moldova-Bucovina.

 

O atractie a zonei este viaductul “Poiana Teiului”, lung de aproape un kilometru, care traverseaza lacul Izvorul Muntelui. A fost construit in anii ’60 si este o poarta care face conexiunea intre trei regiuni istorice Moldova, Bucovina si Transilvania.

 

Pe langa viaduct, pe raza comunei exista si alte obiective cultural – istorice: o bisericuta de lemn, un muzeu zoologic, cu o colectie deosebita de animale ale padurilor din zona, Piatra Teiului – monument natural ciudat, extrem de pitoresc aflat la o rascruce de drumuri care merg spre Bucovina, Ardeal si Moldova, Monumentul Galu din secolul al XVIII –lea.

 

Daca hotarati sa stati o perioada in aceasta zona, locuri de cazare sunt destule si mai puteti merge in Cheile Bicazului, vizita Cetatea Neamtului, situata la 47 km distanta, manastirile din judetul Neamt sau statiunea Durau din Ceahlau.

 

Manastirea Petru Voda o gasiti urmand drumul national 15 B de la Poiana Teiului spre Targu Neamt, pe o sosea ce se desprinde in stanga in Valea Largului. Asezamantul a fost construit dupa Revolutie pentru ca in zona nu exista nicio manastire.

 

Lacasul de cult in stil medieval este acum loc de pelerinaj pentru zeci de mii de credinciosi.

 

Agroturismul este prezent in regiunea Poiana Teiului, peste 30 de gospodarii taranesti primind turisti in gazda. Exista un teren de sport, un strand si o plaja pe malul lacului pentru cine rezista sa faca baie in apele reci ale Izvorului Muntelui. Tot aici se practica si sporturi nautice.

 

Daca aveti buget redus si va place noaptea la cort, se poate campa pe malul lacului Bicaz si apoi pescui in liniste.

 

Cu autorizatie de la autoritati, vanatorii pot fugari si impusca mistreti, cerbi sau ursi prin padure.

 

Masivul Ceahlau si Cheile Bicazului sunt numai bune pentru alpinism, iar in statiunea Durau se poate face schi.

 

In ceea ce priveste vremea, temperaturile fluctueaza semnificativ, cu o maxima de 36 de grade si o minima de minus 28.

 

Imagini din Poiana Teiului


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

One Response to “Poiana Teiului”

  1. sergiu says:

    frumoasa prezentarea

Leave a Reply

 

Newsletter

Loading...Loading...