Suceava

Poiana Negri

print
Poiana Negri
Localitate:
Poiana Negri

Obiectiv:
Zăcăminte minerale

Etichete:

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

Poiana Negri, localitate renumita mai ales pentru apele sale minerale, este si un loc splendid pentru turismul montan.

 

Satul este situat la sase kilometri de comuna Dorna Candrenilor, pe drumul european care leaga Vatra Dornei de Bistrita. Soseaua a fost asfaltata recent si serpuieste de-a lungul paraului Negrisoara.

 

Turistii care vin aici au de ales dintre o gramada de variante de agrement care ofera senzatii tari: alpinism si escalada in muntii dimprejur, rafting sau chiar zboruri cu parapanta. Sunt organizate excursii calare si se inchiriaza biciclete montane, pentru turistii care poposesc in Poiana Negri.

 

Daca nu aveti aplecare spre asa ceva, puteti face drumetii in Parcul National Calimani Poiana Negri care se afla in imediata apropiere. Trasele montate sunt destul de lungi, insa urcusurile sunt domoale si marcajul este proaspat asa incat nimeni nu risca sa se piarda.

 

Nu trebuie sa ratati rezervatia geologica „12 Apostoli”, unde activitatea vulcanica, eroziunea si vantul au construit niste stanci deosebite.

 

Cel mai cunoscut si atragator pentru turisti este grupul care da numele rezervatiei si cuprinde mai multe figurine fantastice, ce par facute de mana omului. De exemplu, se pot observa cu putina imaginatie un mos cu barba, un batran ce pare sa aiba trei fete, un urs cu capul plecat, o femeie care aminteste de Nefertiti.

 

Geologii spun ca stihiile naturii au dus la formarea acestor „statui”, insa unii nu cred asta si sustin ca Mama Natura a fost ajutata de mana omului.

 

Pe langa aceste stanci care iti taie respiratia cand le privesti, pe versantul vestic al rezervatiei se afla mai multe jnepenisuri si ienuparete, unde traieste cocosul de mesteacan – pasare declarata monument al naturii.

 

In plus, pe munte cresc in armonie molidul si zambrul, intr-o comuniune foarte rara in Europa.

 

In apropiere, la poalele Varfului Lucaciu (1770 m), este construita o manastire, la care se poate ajunge si cu masina, urmand un drum forestier din satul Poiana Negri. Drumul cu serpentine trece printr-o cariera de piatra care ofera o imagine neobisnuita gratie rocilor de culori diferite din care este alcatuit versantul.

 

Un alt traseu indicat incepe din Dorna Candrenilor, de unde se poate urca pana la Varful Ousoru din Muntii Suhard (1639 m). De acolo se poate admira toata Depresiunea Dornelor.

 

Nu veti avea probleme cu cazarea la Poiana Negri pentru este o zona foarte dezvoltata din acest punct de vedere. Exista multe pensiuni de pana la patru stele si chiar si hoteluri. Bani si timp de relaxare sa aveti!

 

 

Imagini din Poiana Negri


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

Leave a Reply

 

Newsletter

Loading...Loading...