Neamţ

Peştera Munticelu

print
Pestera Munticelu
Localitate:
Cheile Bicazului

Obiectiv:
Elemente geomorfologice

Etichete:

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

Din soseaua ce face legatura între Bicaz si Gheorgheni, drumul spre pestera incepe în dreptul carierei Surduc, la o distanta de 250 metri de intrarea in Cheile Sugaului.

 

Veti urca, pe un drum care la inceput este in serpentine, apoi tot mai abrupt, pana la o altitudine de aproximativ 300 metri. Tot acest traseu il veti strabate in cel mult 45 de minute.

 

Pestera Munticelu a fost descoperita in primavara anului 1973, de cativa copii plecati la cules ghiocei, iar din acest motiv localnicii au denumit-o Pestera Ghiocelu. Fiind situata intr-o zona in care pesterile sunt mai putin cunoscute, ea prezinta un mare interes speologic.

 

Are o lungime de 120 m, iar vizitarea ei dureaza aproximativ 30 minute. Intrarea este scunda, ascunsa la baza unui perete de calcar. In momentul in care intrati veti da de un culoar descendent de 10 metri, care va va conduce intr-o sala mare, lunga de 30 de metri si inalta de 4-5 metri.

 

In partea inferioara a pesterii, sala are planseul neted, acoperit cu argila si crusta stalagmitica.  Elementul peisagistic care sigur va va frapa este insa marea bogatie de stalagmite luminare care, in partea nordica a salii, formeaza o adevarata padure.

 

In partea de sud a salii veti descoperi un mic lac. Veti da si peste cateva oase ale ursului de pestera, intre care un femur fixat intr-o stalagmita.

 

Puteti vizita Pestera Munticelu in orice anotimp, fara echipament special. Trebuie sa aveti insa mare grija pentru ca nu este electrificata. Asadar, este indicat sa aveti lanterne sau alte surse de lumina.

 

Daca veti ajunge sa vizitati pestera, va asiguram ca nu veti fi impresionati doar de ea, ci de intreaga zona care este de o frumusete inimaginabila.

 

Imagini din Peştera Munticelu


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

One Response to “Peştera Munticelu”

  1. Razvan says:

    O pestera foarte frumoasa, merita vizitata.

Leave a Reply

 

Newsletter

Loading...Loading...