Suceava

Pasul Mestecăniş

print
Pasul Mestecanis
Localitate:
Zona Pasul Mestecăniş

Obiectiv:
Peisaje

Etichete:

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

Pasul Mestecanis, situat de DN 17, in judetul Suceava, se afla in sud-estul Obcinei Mestecanis, la o altitudine de 1.096 m.

 

Obcinele Bucovinei, cum este denumita intreaga zona, reprezinta mai multe creste muntoase paralele despre care se poate spune ca sunt cele mai spectaculoase de gen din tara.

 

Pasul Mestecanis este o poarta de legatura intre doua depresiuni: Dornelor si Campulung Moldovenesc, legand practic Transilvania de Moldova.

 

Pasul este un varf de culme de unde se poate admira un peisaj superb, daca ai noroc si nu e ceata.

 

DN 17 traverseaza aceasta zona incolacindu-se in zeci de serpentine si oferind celor din masini un spectacol al naturii. Iarna le da mereu de furca soferilor, insa, zapada se depune usor aici, mai mereu se porneste si viscolul, facand circulatia dificila spre deloc uneori.

 

Daca vrei sa strabati Obcinele Bucovinei pe indelete, exista mai multe rute montane, presarate cu obiective turistice monahale.

 

Traseele montane principale sunt: Satul Bobeica – Pasul Mestecanis, Campulung Moldovenesc – Satul Frumosu, Satul Dragosa – Sucevita
Satul Voronet – Manastirea Humor
Satul Voronet – Manastirea Neamt
Satul Prisaca Dornei – Varful Tomnatecu
Moldovita – Putna.

 

Tot in apropiere de Pasul Mestecanis se afla Manastirea „Inaltarea Domnului”, ridicata in cinstea romanilor morti pe campurile de lupta sau ca prizonieri de razboi in lagare.

 

Lacasul de cult se afla in Poiana Fierului, la o distanta de patru kilometri de un traseu marcat cu banda rosie care urca din Pasul Mestecanis pe Varful Giumalau. Pozitionarea geografica te face sa te simti aici mai aproape de Dumnezeu decat in alte biserici.

 

Din Poiana Fierului, pe banda rosie, incepe un traseu cu privelisti frumoase atat vara, cat si iarna, anotimp in care amatorii de schi de tura pot profita de conditiile bune.

 

In aceasta zona se pot organiza si vanatori pe cinste pentru cei pasionati de asa ceva. In padurile obcinelor traiesc ursi, lupi, vulpi, jderi, rasi, dihori. Daca ai noroc poti sa surprinzi cu privirea in zbor acvile, vulturi si noaptea chiar bufnite, dar pentru cele din urma trebuie sa intri neaparat in padure.

 

In zona exista o varietate de specii de animale, dar si de plante. Asa ca nu e de mirare ca au fost infiintate aici peste 20 de rezervatii naturale cu specific forestier, floristic sau chiar geologic. Demn de mentionat este Complexul natural – geologic de la Zugreni, dar si complexul geologic din Calimani si Turbaria de la Gradinita.

 

 

Imagini din Pasul Mestecăniş


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

Leave a Reply

 

Newsletter

Loading...Loading...