Bacău

Mănăstirea Caşin

print
Manastirea Casin
Localitate:
Manastirea Casin

Obiectiv:
Monumente religioase & culturale

Etichete:

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

Cand auziti denumirea ati fi tentat sa spuneti ca este doar o asezare bisericeasca, insa este un sat in toata regula, cu extrem de multe obiective turistice, avand in vedere dimensiunile sale modeste. Si unde mai pui ca e la mai putin de 100 de kilometri de Bacau, mai exact la 69,6 kilometri, distanta ce poate fi parcursa in mai putin de o ora, daca va tine acceleratia, si doar 16 kilometri de Onesti, depinde din ce parte a tarii calatoriti.

 

Dar sa o pornim cu inceputul, si care altul ar putea fi decat prezentarea celei care a dat denumirea – manastirea. Lacasul a fost construit in 1655 de voievodul Gheorghe Stefan, urmand in detaliu planul arhitectural al bisericii Golia, din Iasi.
Biserica initiala era inconjurata de cateva case domnesti si imprejmuita de ziduri inalte cu turnuri care ii dadeau aspect de cetate, avand de altfel si rol de aparare.

 

Asezamantul a suferit avarii majore la un cutremur puternic de la inceputul secolului XIX, fiind refacut initial de egumenul grec Ierotei, iar apoi de egumenul Isaaia din Constantinopol.

 

In comuna se mai afla Cimitirul Eroilor, un loc incarcat de istorie, unde fiecare cruce iti spune o poveste. El este imprejmuit de un gard mare de piatra, care inca asteapta copiii din sat sa se catere pe el, ca un bunic ce asteapta, obosit, dar fericit, vizita nepotilor.

 

Si in sat este o placere sa te plimbi, la tot pasul poti admira porti vopsite in alb, mestesugite cu migala din lemn.
In incinta manastirii exista un tunel, denumit Tunelul lui Stefan cel Mare, care, pe vremuri, facea legatura intre lacas si dealurile din apropiere. Din pacate, acum, acesta este infundat.

 

Iar pentru ca turul sa fie complet si sa fiti siguri ca veti dori sa reveniti pe aceste meleaguri moldovenesti, nu trebuie sa ratati Palatul Domnesc, complex construit de Stefan Gheorghita in secolul al XVII – lea.

 

 

Imagini din Mănăstirea Caşin


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

Leave a Reply

 

Newsletter

Loading...Loading...