Neamţ

Izvorul Muntelui (Bicaz)

print
Izvorul Muntelui
Localitate:
Izvorul Muntelui

Obiectiv:
Lacuri şi baraje

Etichete:

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

Daca-ti plac intinderile nesfarsite de apa, trebuie sa vezi Marea Bicazului. Lacul Izvorul Muntelui, cunoscut si sub numele de Lacul Bicaz. Cel mai mare lac artificial din Romania si cel mai frumos din toata salba de lacuri de pe raul Bistrita.

 

Cum se ajunge? Din Piatra Neamt, cu masina, pe Drumul National 12 C, trecand prin Straja si Bicaz, printre altele. Drumul se face in vreo trei ore. Mai simplu, daca vii dinspre Ardeal, e sa mergi cu trenul la Gheorgheni si de acolo, inca vreo ora cu masina, tot pe Drumul National 12C.

 

Oricat ar dura, merita insa. Drumul care trece pe langa uriasul lac lunguiet iti ofera nu o priveliste, ci mai multe. Pe langa lacul care pare ca nu se mai termina, cu cele peste 3.200 de hectare ale sale, ai unele din cele mai frumoase paduri de munte, in care brazii se amesteca uneori cu alunii si alti copaci, iar totul in mijlocul unora din cei mai frumosi munti din masivul Ceahlau.

 

Nimic nu poate fi mai frumos decat sa urmaresti lacul fie de pe imensul baraj care il ingradeste, fie de pe una din crestele din apropiere. Primul lucru care-ti sare in ochi e apa de un verde crud care da uneori spre albastru.

 

Uitandu-te de sus, nu-ti dai seama cat de mare e lacul pana nu vezi unele din cele cateva cladiri construite prin apropiere. Coborand langa lac, vezi ca acolo e unul din cele mai bune locuri de relaxare, fie ca vorbim de drumetii, picnicuri sau pescuit, pentru care lacul e celebru.

 

In afara de astea, lacul mai are si un mini-port, de unde poti inchiria mai multe feluri de ambarcatiuni cu care sa iesi pe apa, de la barci la hidrobiciclete. De altfel, asta e cea mai buna varianta cu care poti sa te bucuri de tot ce poate sa-ti ofere lacul. Pe uscat, nu e doar cu mult mai greu sa faci toata distanta asta enorma, de 35 de kilometri, dar s-ar putea sa-ti ia mai multe zile, dat fiind ca intinderea de apa e inconjurata de paduri mai peste tot. De fapt, pe o mare parte din marginile lacului, iesi din padure si, la mica distanta, urmeaza direct intinderea de apa.

 

Imprejurimile merita si ele vazute. Acolo ai de toate, de la padure deasa si luminisuri la pajisti alpine verzi. Dar nimic nu e mai impresionant decat peretii de stanca ce se inalta pe langa drumul extrem de ingust. Tot pe marginea acestuia, se gasesc standurile unor vanzatori care vand diverse lucruri, de la alimente pana la obiecte de artizanat popular.
Singurul lucru care lipseste? Timpul. Sunt prea multe lucruri de vazut pentru doar o zi.

 

 

Imagini din Izvorul Muntelui (Bicaz)


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

Leave a Reply

 

Newsletter

Loading...Loading...