Neamţ

Cheile Şugăului

print
Cheile Sugaului
Localitate:
Parcul Naţional Cheile Bicazului

Obiectiv:
Elemente geomorfologice

Etichete:

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

Este situata pe raza comunei Bicaz-Chei, la capatul sudic al Masivului Munticelu, in zona Parcului National Cheile Bicazului- Hasmas.

 

Rezervatia este o zona stancoasa deosebit de frumoasa, sub forma de canion cu o lungime de 350 m pe care se afla un sir de cascade.

 

Se ajunge destul de usor in aceasta zona. Cheile Sugaului sunt situate în zona Parcului National Cheile Bicazului- Hăşmaş si le puteti vizita facând imediat dreapta (cum veniti dinspre Bicaz-Piatra Neamt), la capatul comunei Bicaz-Chei.

 

Datorita unicitatii patrimoniului natural, rezervatia naturala Cheile Sugaului a fost desemnata „sit de importanta comunitara” conform legislatiei europene si urmeaza a fi integrata in reteaua internationala de arii protejate Natura 2000.

 

Daca ajungeti in aceasta zona, cu siguranta nu veti regreta. Peisajul este absolut superb. Puteti admira specii endemice de plante, raritati faunistice, izvoare petrifiante cu formare de tuf calcaros, calcare fosilifere. Formatiunile calcaroase din Cheile Sugaului sunt unicat in Europa. Puteti intalni si capra neagra, rasul, pisica salbatica, liliecii.

 

Pe langa faptul ca puteti admira un peisaj mirific, va asiguram ca nu va veti plictisi. Puteti desfasura activitati organizate de cercetare stiintifica, educatie montana si ecologica, alpinism si escalada, speologie si drumetie.

 

In cazul in care mergeti la Cheile Sugaului iarna, cu siguranta faceti o alegere buna, pentru ca veti beneficia de o imagine superba. Aveti insa nevoie de echipement montan pentru a putea inainta in interiorul canionului.

 

In cadrul rezervatiei se afla si Pestera Tunel, ce strabate impunatoarea  creasta Piatra Glodului. A fost denumita de localnici si Pestera Sura Glodului si se prezinta sub forma unui tunel sapat in masivul de piatra de fortele naturii.

 

Bolovani uriasi de piatra s-au desprins in urma unui cataclism si au format aceasta impresionanta trecatoare prin stanca.

 

Imagini din Cheile Şugăului


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

Leave a Reply

 

Newsletter

Loading...Loading...