Neamţ

Cheile Bicazului

print
Cheile Bicazului
Localitate:
Parcul Naţional Cheile Bicazului

Obiectiv:
Elemente geomorfologice

Etichete:

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

Cheile Bicazului sunt situate în partea centrală a Munţilor Hăşmaş, în nord-estul ţării, în judeţele Neamţ şi Harghita. Fac parte din Parcul Naţional Cheile Bicazului – Hăşmaş.

 

Cheile s-au format prin erodarea calcarelor mai putin dure de catre apele paraului Bicaz  şi fac legătura între Transilvania şi Moldova.

 

Au o lungime de 8 km, intinzandu-se intre statiunea Lacu Rosu si satul Bicazul Ardelean, si sunt delimitate la nord si nord-vest de Suhardul Mare (1506 m) si la sud-est de Suhardul Mic (1352 m).

 

Zona este strabatuta de drumul transcarpatic DN 12C ce leaga orasul Gheorgheni de Bicaz.

 

Dupa cum spuneam, tot drumul din Cheile Bicazului este format de serpentine de o frumusete deosebita. Peretii de calcar ai stancilor ascund pesteri superbe, cum ar fi Pestera Neagra sau Pestera Cascada.

 

Puteti admira si Piatra Altarului – un masiv stancos de 1.120 m altitudine, masivele stancoase Piatra Pintestilor (847 m) si Piatra Arsitei (835 m).

 

Pe unele stanci exista si trasee amenajate pentru practicarea alpinismului de performanta. Pentru turistii iubitori de drumetii sunt amenajate în scop turistic trasee montane care strabat Cheile Bicazului. Se pot efectua excursii cu ghid pentru a vizita comunitatea locala, excursii specializate pentru a observa flora si fauna. In timpul iernii exista un program si pentru pasionatii de sport (schi fond, schi de tura, plimbari cu rachete de zapada).

 

Gasiti si mici popasuri turistice unde se vând suveniruri realizate de artizanii romani si maghiari din zona. Lemn, ceramica, tesaturi, impletituri din rachita, toate iesite din mainile localnicilor.

 

Cheile Bicazului atrag anual o sumedenie de turisti dornici de a explora frumusetile naturale ale tarii noastre. Nu va faceti griji in ceea ce priveste cazarea pentru ca exista foarte multe pensiuni, pentru toate gusturile si toate buzunarele. Le gasiti in imediata apropiere a Cheilor Bicazului si a Lacului Rosu, insa si in localitatea Bicaz.

 

Daca ajungeti la Cheile Bicazului, puteti vizita si alte zone din imprejurimi. Puteti lua orice drum doriti, pentru a vedea si alte frumuseti ale naturii sau chiar manastiri din judetul Neamt, de o importanta culturala majora, dar nu numai.

 

Cheile Bicazului este o zona mirifica ce nu trebuie ratata sub nicio forma, mai ales ca este accesibila cu masina oricarui turist.

 

 

Imagini din Cheile Bicazului


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

Leave a Reply

 

Newsletter

Loading...Loading...