Suceava

Cacica

print
Cacica
Localitate:
Cacica

Obiectiv:
Obiective balneoclimaterice

Etichete:

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

Preocupati de sarcinile și indatoririle pe care le avem zilnic ajungem adesea sa neglijam sanatatea personala. De aceea, in perioada concediilor si vacantelor, e recomandat să ne odihnim si, daca e cazul, sa apelam la turismul medical.

 

Cei care vor sa imbine utilul cu placutul ar putea sa aleaga un sejur de cateva zile la Cacica, localitate care se afla la aproximativ 40 de kilometri de Suceava, pe langa Solca, o alta statiune de tratament din zona.

 

Suferinzii de reumatism vor gasi salina de la Cacica o adevarata binecuvantare, mai ales ca medicii recomanda cu caldura baile cu apa sarata.

 

In aceasta localitate, pe langa romani, mai este si o comunitate de polonezi, care a venit in aceasta zona a Bucovinei pe vremea imperiului habsburgic si dupa ce au descoperit zacamintele de sare au deschis o salina.

 

Timp de multi ani, localnicii au muncit in mina de unde se extragea sare. In prezent, mina a fost inchisa, insa autoritatile locale au deschis o piscina prin care pompeaza apa prin canalele din mina. Intrarea este de 15 lei, iar apa cu sare este benefica sanatatii voastre.

 

De asemenea, pot fi vizitate si cele peste 8.000 de galerii ale salinei care au fost sapate de-a lungul anilor de mainile muncitorilor, dupa care au fost armate cu lemn. In una dintre aceste galerii veti descoperi capela Sfanta Varvara, construita de romano-catolici, dar si capela ortodoxa, care se afla la peste 30 de metri adancime.

 

Tot in salina puteti sa admirati un lac sarat si o sala unde pe vremuri se organizau balurile din localitate.

 

Tot la Cacica, daca mergeti in timpul verii, cand se serbeaza Sfanta Maria, 15 august, puteti participa la hramul bisericii romano catolice din localitate. Cu aceasta ocazie se strang mii de pelerini credinciosi din toate colturile tarii si Europei si asista la slujba.

 

Catedrala din Cacica a fost numita sanctuar national, iar in 2000 Papa Ioan Paul al II-lea i-a acordat si titlul de “Basilica Minor”. Tot aici veti putea vizita si biserica ortodoxa sau pe cea greco-catolica.

 

Cazare veti gasi la numeroasele pensiuni sau hoteluri din zona sau puteti sa cautati in localitatile din apropiere cum ar fi Gura Humorului, Solca sau Radauti.

 

Tot de la Cacica veti ajunge foarte usor si la manastirile vestite in Bucovina cum ar fi Moldovita, Gura Humorului, Voronet si altele.

 

Imagini din Cacica


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

Leave a Reply

 

Newsletter

Loading...Loading...