Bacău

Lacul Bălătău

print
Lacul Balatau
Localitate:
Bacău

Obiectiv:
Lacuri şi baraje

Etichete:

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

Daca nu esti din zona, e putin probabil sa fi auzit de Lacul Balatau. Din pacate. Pentru ca natura a creat putine frumuseti naturale atat de salbatice si nestiute precum acest lac de baraj natural din judetul Bacau.

 

Parte a Rezervatiei Naturale din Muntii Nemirei, in apropiere de Slanic Moldova, lacul Balatau a fost parca facut pentru a fi tinut ascuns privirilor, dat fiind ca s-a format abia in anul 1883, in urma unei alunecari de teren care a blocat paraul Izvorul Negru. Tocmai de asta, e destul de greu de ajuns la el.

 
Cel mai simplu se ajunge acolo dinspre drumul Iasi-Popricani sau spre Darmanesti, pe Drumul Judetean 123. La circa un kilometru pe acesta se face o poteca ce duce, trecand de barajul Uzului si trecand peste Izvorul Negru, la un vechi drum forestier care duce la lacul Balatau.

 

Toata plimbarea pana acolo merita, insa. Cu prisosinta. Primul lucru care-ti sare in ochi e felul in care se reflecta padurea si inaltimile din jur in apa lacului. Mai ales toamna, ruginiul padurii reprodus de apa iti sare in ochi. Daca mai e dublat de un apus din ala insangerat, ti se face pielea de gaina. Cu multi ani in urma, cele aproape 5 hectare de apa au devenit cunoscute mai ales printre pescari, care-l considera una din cele mai bune balti de crap sau rapitor din zona.

 

Lacul Balatau, cu adancimea sa de trei metri, e rece, dar nu la fel de rece ca Izvorul Negru, care il alimenteaza. Daca mergi in amonte pe el, poti sa vezi ce a putut sa faca firul ala de apa cu natura din jur. Vezi chiar si o cascada deasupra lacului, terase si trepte pe care se scurge apa paraului si o multime de stanci mici. Si dese.

 

De fapt, des si incalcit par sa fie cuvintele care se leaga cel mai mult de zona de langa lac si de pe parau in sus. Des si incalcit, dar nu in sensul obositor al cuvintelor. Nu. In sensul acela care-ti da impresia de natura neatinsa. Salbatica.

 

Exact despre asta e vorba. Lacul Balatau e un loc special. Pentru ca e un loc de evadare. In adevaratul sens al cuvantului. Nu un loc in care vezi alta lume, ci un loc in care sa scapi de ea.

 

 

Imagini din Lacul Bălătău


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

Leave a Reply

 

Newsletter

Loading...Loading...