Suceava

Atelierele Marginea

print
Atelierele Marginea
Localitate:
Marginea

Obiectiv:
Elemente de folclor şi artă populară

Etichete:

Ti-a placut articolul?
Impartaseste-l cu prietenii tai!

Ca sa fim impacati cu prezentul trebuie sa ne cunoastem si sa acceptam trecutul, sa ajungem sa ii intelegem valoarea. Daca va doriti o portie de traditii din trecut este cazul sa faceti o excursie la atelierele de olarit de la Marginea, din judetul Suceava.

 

Pentru a ajunge la Marginea urmariti din Suceava indicatoarele catre Radauti si veti trece prin localitatile Darmanesti si Milisauti, distanta fiind de aproximativ 40 de kilometri, iar carosabilul este acceptabil.

 

Odata ajunsi la Marginea veti putea vizita ateliere de olarit din localitate. Mesterii de acolo au pastrat traditia, iar din lut fac oale de gatit si alte obiecte artizanale.

 

Puteti sa vedeti cum din mainile lor ies lucruri minunate si unice, mai greu de gasit in magazinele din marile orase. Taina olaritului a fost transmisa din generatie in generatie si provine din urma cu aproximativ 500 de ani.

 

Marginea a ajuns sa fie faimoasa in intreaga lume datorita acestor ateliere, iar produsele care au iesit din mainile mesterilor au fost expuse in mai multe tari. Se spune ca dacii au lasat “mostenire” aici ceramica neagra, care se face dintr-un lut care are o componenta specifica datorita padurilor din imprejurime.

 

Dupa ce lutul se transforma in obiecte, acestea sunt arse in cuptoare mari, dupa care sunt finisate cu ajutorul unor pietre speciale si decorate in functie de imaginatia mesterului.

 

Tot la Marginea puteti vizita si muzeul etnografic de acolo, care este adapostit intr-o casa construita in urma cu un secol. Acolo sunt expuse costume populare traditionale purtate in zona Bucovinei de-a lungul timpului, dar si accesoriile pe care le purtau pe vremuri tarancile sau covoarele cu care isi decorau casele. Cei pasionati de traditiile romanesti vor putea admira ouale incondeiate, faimoase pentru zona de nord a Romaniei.

Localitatea Marginea este primitoare, iar turistii pot admira portile sculptate ale caselor.

 

Cat despre posibilitatile de cazare exista pensiuni in zona, dar si cei care prefera sa stea cu cortul vor gasi un loc.

 

Cei suferinzi de reumatism isi pot oferi un tratament gratuit, dar eficient, facand o vizita la izvorul sarat, care se afla la Poiana Plesei, asa cum il numesc marginenii.

 

Daca veti merge acolo in timpul sarbatorilor de iarna veti putea asista la obiceiurile traditionale din zona, dar veti putea sa practicati si sporturile de iarna, pentru ca zapada este nelipsita luni intregi.

 

Dupa ce vizitati Marginea puteti sa va opriti si la Milisauti, recunoscut pentru varza murata. Cei care o gusta nu ii vor uita aroma niciodata. De asemenea puteti da o fuga si la Radauti, un oras mic, cu aer curat, gradina zoologica si oameni linistiti si muncitori.

 

Si daca va intoarceti la Suceava nu ratati cetatea din oras si o experienta inedita facand cumparaturi la bazar.

 

 

Imagini din Atelierele Marginea


Poze de la turistii care au vizitat aceasta locatie


Adauga o imagine sau creeaza un traseu

Leave a Reply

 

Newsletter

Loading...Loading...