Ce nu trebuie să pierzi

Cascada Duruitoare

Situata in Masivul Ceahlau, Cascada Duruitoare este formata din paraul Rupturii si se gaseste la o altitudine de 1.021 de metri. Numele cascadei a fost dat datorita vuietului puternic pe care aceasta il produce. La cascada se ajunge de la Durau spre cabana Dochia, pe un traseu de 7,5 km, ce dureaza aproximativ cinci ore. La baza cascadei se gaseste o scara de lemn ce permite urcarea pana la 30 de metri, pana la platforma unde cursul cascadei se desparte in doua coloane. Cascada Duruitoare este unul dintre locurile preferate ale alpinistilor, dar si ale turistilor pasionati de natura.

Salina Targu Ocna

Localizata in perimetrul orasului Targu Ocna, judetul Bacau, salina Targu Ocna este cunoscuta nu doar pentru exploatarea de sare, ci si datorita potentialului turistic. Cei care ajung in Targu Ocna nu trebuie sa rateze baza de agrement din mina Trotus, unde se gaseste atat Muzeul Sarii, cat si conditii de relaxare si distractie pentru cei mari si cei mici. Salina mai ofera o baza de tratament, dar si un spatiu dedicat celor care doresc sa faca gimnastica. Tot in Salina Targu Ocna se afla prima biserica ortodoxa subterana din Europa, ce poarta hramul Sf. Mucenite Varvara, ocrotitoarea minerilor.

Casa memoriala Ion Creanga

Pe langa peisaje de vis, zona Moldovei poarta un bogat bagaj cultural. Casa scriitorului Ion Creanga este unul dintre obiectivele turistice ce nu trebuie ratat. Casa memoriala Ion Creanga se afla chiar pe strada Ion Creanga, nr.8, in localitatea Humulesti, judetul Neamt. Construita in 1830de catre bunicul scriitorului, Petre Ciubotariu, casa memoriala a renumitului scriitor a fost o pretioasa mostenire pentru generatii intregi. In anul 1951, casa a fost cedata pentru a deveni muzeu memorial. Obiectele familiei au fost pastrate cu mare grija, iar in casa inca se mai gasesc cuptorul in care se coceau placintele, motoceii cu care se jucau matele lui Nica, dar si celebrul ceaslov din povestirile autorului.

Cetatea Neamtului

Cetatea Neamtului este una dintre cele mai frumoase si impozante cetati medievale din Romania. Construita in timpul domniei lui Petru Musat, cetatea se afla in apropierea orasului Targu Neamt, pe cel mai inalt varf al Culmii Plesului. Cetatea a fost renovata in cadrul unui program UNESCO, iar in urma cu doi ani s-au incheiat lucrarile de reabilitare. Turistii pot vizita atat salile cetatii, cat si vechiul paraclis, monetaria, dormitoarele si bucataria. In timpul verii, in perimetrul cetatii au loc concerte de muzica medievala, dar si demonstratii ale ordinelor cavaleresti.

Mausoleul de la Marasesti

La 35 de km de Focsani se gaseste unul dintre cele mai importante monumente din Europa, Mausoleul de la Marasesti, inaugurat la 18 septembrie 1938, in numele eroilor primului razboi mondial. Mausoleul marcheaza victoria trupelor romane impotriva armatei germane, acolo fiind ingropati 5073 de soldati si ofiteri. Turistii pot admira basoreliefuri ce ilustreaza momentele luptei de la Marasesti. Monumentul a fost apreciat chiar si de Adolf Hitler, care a trimis subunitati de antiaeriana pentru a apara monumentul, in timpul bombardamentelor din Valea Prahovei.

Cheile Bicazului

Zona Cheile Bicazului este una dintre cele mai pitoresti din Romania, aflandu-se la granita dintre Transilvania si Moldova, in Muntii Hasmas. Cheile Bicazului au luat nastere pe valea raului Bicaz. Cheile Bicazului se intind pe opt km, intre Lacul Rosu si satul Bicazul Ardelean. Aceasta zona face parte din Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas, turistii bucurandu-se de privelisti unice si multe locuri nedescoperite inca de om. In peretii de calcar ai stancilor se afla nenumarate pesteri si avene. Drumul pe Chei este strabatut de serpentine, de o parte si de alta a drumului putand fi admirate formatiuni stancoase impozante.

Manastirile Bucovina

Bucovina este cea una dintre cele mai vizitate regiuni din Romania. Frescele bisericilor din Bucovina au trecut din 1993 in patrimoniul UNESCO. Bucovina ascunde manastiri si biserici construite de fosti domni si boieri ai Moldovei, printre care Stefan Cel Mare, Petru Rares sau Alexandru Cel Bun. Picturile bisericilor sunt admirate de turisti din intreaga lume pentru culorile unice ca albastrul de Voronet. Pentru cei care vor sa uite de viata cotidiana si sa descopere un petic de Rai, Bucovina este cea mai buna alegere.

Newsletter

Loading...Loading...