Activităţi în aer liber

Regiunea de Nord – Est a Romaniei ofera atractii spectaculoase, unde turistii isi pot petrece timpul liber intr-un mod placut si relaxant. Traseele montane, sporturile extreme de iarna, zborurile de agrement, pescuitul sau echitatia sunt doar cateva dintre activitatile care nu trebuie ratate.

De asemenea, statiunile montane din aceasta regiune sunt destinatii potrivite pentru practicarea skiului si a altor sporturi de iarna. Pe lacurile si raurile din Moldova se pot efectua plimbari cu barca, minicroaziere, dar si sporturi destinate celor care isi doresc un concediu activ, precum rafting-ul.

Locuitorii Iasiului isi pot petrece timpul liber departe de zgomotul orasului, foarte aproape de casa, in zona de agrement Ciric. Situata la 1 kilometru de Iasi, zona de agrement de pe malul lacului Ciric ofera numeroase modalitati de petrece a timpului liber.

Pe lac se fac plimbari cu barca si sunt amenajate spatii speciale pentru inot si pescuit. Amatorii de sport in aer liber pot practica tenis de camp, echitatie si biking.

Pentru pasionatii de pescuit, in jurul Iasului exista numeroase balti unde pescuitul se face intr-un mod organizat. Baltile Ciric, Copilasu, Cotu Morii, Halceni, Harmanesti, Jijioara Movileni, Scheia sau Tautesti sunt locuri ideale pentru practicarea pescuitului, dar si pentru relaxare.

Baza hipica din Iasi organizeza cursuri de echitatie, iar cei prezenti pot participa si la demonstratii cu cei opt cai ai hipodromului, detinatori a numeroase premii.

Amatorii de senzatii tari pot practica si zborul cu paranta. In comuna Popricani se poate practica acest sport pe toata durata anului, conditiile meteo fiind foarte bune.

In anotimpul rece, in Iasi se deschide partia de ski de pe Sararie. Are o lungime de 400 de metri si dispune si de o partie pentru sanius.

In Neamt, exista numeroase posibilitati de petrecere a timpului liber. Astfel, pentru amatorii de pescuit sunt amenajate mai multe balti si lacuri unde se poate practica pescuitul sportiv. Se poate pescui pe Lacul Izvorul Muntelui, Lacul Zimbraria, Lacul Balta Porcului, Lacul Simionesti, Lacul Danaila sau Iazul Unghi.

La 10 kilometri de Targu Neamt se afla Depozitul de armasari Dumbrava, cunoscut sub numele de Herghelia Mariei Sale. Depozitul de armasari a fost construit pe locul vechilor grajduri ale lui Stefan cel Mare. In prezent, aici se pot face plimbari cu trasura si sunt ogranizate cursuri de echitatie pentru adulti si copii.

Tot in Neamt, se afla si Baza Hipica Virgil Barbuceanu, una dintre cele mai frumoase din tara, aflata la poalele Muntelui Cernegura. Aici se organizeaza plimbari de agrement cu caii sau cu trasura si cursuri de echitatie. Cei mici pot face plimbari cu poneii.

La Bicaz, pe lacul Izvorul Muntelui, este amenajata o zona de agrement pentru turisti. Aici se pot inchiria barci, salupe si hidrobiciclete si se organizeaza minicroaziere cu vaporul. In zona se organizeaza si plimbari de agrement la stana turistica.

In sezonul rece, in judetul Neamt se pot practica numeroase sporturi de iarna, pe cele doua partii amenajate pe muntii Cozla si Durau.

In judetul Suceava, iubitorii de drumetii pot alege ca destinatie de vacanta statiunea Vatra Dornei. Aceasta zona a Romaniei ofera numeroase activitati de petrecere a timpului liber. Aici sunt organizate plimbari cu ATV-ul, cu bicicleta sau cu telescaunul. Amatorii de senzatii tari pot incerca zborul cu parapanta si rafting-ul pe raurile involburate.

In sezonul rece, partia de ski de la Vatra Dornei este una dintre cele mai apreciate din tara. Pe langa ski aici se pot practica si alte sporturi de iarna, precum snowboarding.

Recent, in orasul Suceava s-a deschis si o scoala de scafandri de agrement. Cursurile sunt realizate de unul dintre putinii scafandri profestionisti din Romania, brevetati NAUI.

La Bacau, cei care isi doresc sa petreaca o zi plina de aventuri, pot incerca pista de karting. Pista de karting Selena din Bacau este una dintre cele mai performante din Europa, fiind ideala pentru organizarea de competitii internationale. Aici se desfasoara insa si cursuri si plimbari de karting zilnice pentru amatori.

Tot in Bacau se organizeaza si cursuri de pilotaj si zboruri de agrement. Cursurile de pilotaj sunt realizate de piloti profesionisti, care ii introduc pe amatori in tainele zborului. De asemenea, scoala de pilotaj ofera si posibilitatea plimbarilor de agrement cu avioane ultrausoare.

Slanic Moldova este o alta statiune turistica din judetul Bacau, una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta. Principalele activitati in aceasta zona sunt traseele montane. Turistii care aleg aceasta modalitate de petrecere a timpului liber au ocazia sa admire numeroase atractii, precum parcuri nationale sau izvoare naturale. De asemenea, aici se pot face plimbari cu bicicleta sau ATV-urile.

Orasul Campulung Moldovenesc ofera posibilitatea efectuarii de numeroase excursii si drumetii in muntii Rarau. Turistii se pot relaxa si petrece momente placute intr-un cadru natural spectaculos.

Newsletter

Loading...Loading...